10 July 2013

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Kareem :)


Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Assalamualaikum

:: Noted ::
Eating Sahur
Read Al-Quran
Do Zikir
Avoid Gossiping & Useless Words
Do Charity
Terawih & Qiamullai


InsyaAllah, will be my routine for Ramadhan and for the rest of my life :)
Ameen~







p/s : sekarang tgah study MA tapi tangan menaip
hehe :)




09 June 2013

Happy Birthday ^^

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Assalamualaikum
Fatheen Nadia, dia seorang kawan yang
# Baik
# Nakal
# Periang
# Merajuk
# Tabah


Hari ini, hari ulang tahun kelahiran dia,
So,
Happy Birthday to Fatheen Nadia !!

Dengar SINI !!!
>> Oky sekarang umur dah masuk 20
Dah besar kan tak mau dah jadi budak2 lagi 

Oky ;)
>> Jadi anak yang baik ye sayang ;)
apa pun
Allah & Family number one tau !!
>> Sentiasa doakan terbaik untuk awak dan kawan yg lain :)
>> Kuat kan hati dengan apa2 sekali pun datang kacau hati and hidup awak !!
>> Jangan lupa awak ada Allah, Family dan Kami sentiasa bersama awak, 
Saya Sayang Awak ;)
>> Jaga diri tau , Jaga hati sekali !

Sori tak dpt celebrate birthday awk mcm kita kat sekolah dulu,
nati cuti kite keluar lagi oky ;)



03 May 2013

Kawan ^^

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Assalamualaikum
Shairah, Nabilah, Fatheen, Naezatul
Terima kasih sebab sudi terima saya sebagai
kawan awak..

layan kerenah saya,
tak muak nak ajak saya keluar 
walaupun saya banyak kali tolak kerana sibuk memanjang :)
MaafKanSaya ye^^

IWillMissYouAll
InsyaAllah friends till Jannah

tak lupa kawan yg lain
yang di kolej
KUIS
and 

rakan yang lain 
^^


mereka yang buat saya sakit perut sebab gelak :)
Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

A Friends will Strengthen you
with his prayers,
bless you with his love
and
encourage you with his hope :)






27 April 2013

Awak, Terima Kasih :)

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Assalamualaikum
Terima kasih pada kawan-kawan yang bawa saya be siar-siar siang tadi
kepada driver & empunya kereta Neazatul Fariza

GPS yang tidak bertauliah Nur Nabilah
&
dua orang manusia yang suka bertekak
Siti Shairah dan Fatheen Nadia
penat gelak sebab korang

First,
pergi Publika Mall makan cupcake comel di +WONDERMILK+



Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large
comel kan?
cuba intai kat 'sini' ^^
bg korang gile cupcake boleh cuba try~
minum Cappuccino mcm biasa tak habis..

haha
dah habis makan kat situ and begamba sakan 

pergi situ sbb nak makan cupcakes je 
ngee :D
kami ke One Utama untuk makan berat ^^
 Seoul Garden

korang tau tempat makan ni 
makanan korean kalau kita macam
BBQ & steambot
sedap ^^

halal tau! tempat selesa~
harga ikut satu kepala and kalau ada kat pelajar dptlah murah sikit ^^


Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large
Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large
 photo C360_2013-04-26-14-37-52_zpsaadfbe3f.jpg
Mak cik ni kerja die tanya ayam da siap masak ke?
daging2 tu aku nak ^^
hehe ~
mentang2 duduk tgah rilek je budak nie
aku dengan lain kena minyak mercik2 dekat tangan
saba jela~

gamba yg lain belum amik dari member lagi
tujela kot 

kbye~
.
.
.
terima kasih kepada Shairah & Fatheen sebab bagi hadiah tu ^^

korang rajin bagi kat aku,
terima kasih sgt ^^
jumpa lagi korang~
.Assalamualaikum.




13 April 2013

Dear,

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Sumber .Facebook.
Tahniah pada Lee Chong Wei dpt
baby Boy!










25 March 2013

Dhuha

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Ya Allah,
Jika rezeki ku masih di atas langit,
turunkanlah dan
Jika ada di dalam bumi keluarkanlah,
Jika sukar, mudahkanlah,
Jika haram, Sucikanlah,
Jika jauh dekatanlah,
Berkat waktu dhuha,
keagungan, keindahan,
kekuatan dan kekuasaanmu,
limpahkanlah kepada kami segala yang telah
engkau limpahkan kepada
hammba-hambamu yang soleh.


Riwayat Abu Hurairah katanya:

“Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

“Barang siapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”(Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)

Solat Dhuha itu seperti mana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan."


RemindMeWordsOfIslam
mintak maaf dah lama tak update ^^




14 January 2013

Doa Abu Darda

Be741edf655c69b9065431f12051e8ac_large

Ya Allah,
Engkaulah Tuhanku tidak ada Tuhan melainkan Engkau.
Hanya kepada-Mu aku bertawakkal,
Engkau Tuhan Arasy yang maha Agung.
Apa saja yang dikhendaki Allah pasti terjadi 
&
apa yang tidak dikhendaki-Nya pasti tidak akan terjadi
Tidak ada daya dan kekuatan melainkan dengan izin Allah 
Yang Maha Tingi lagi Maha Agung.
Aku sedar bahawa Allah maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu 
&
Sesungguhnya ilmu Allah meliputi segala sesuatu

Ya Allah,
Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada
kejahatan diriku dan kejahatan yang melata,
yang segala roh mereka dalam gengamammu,
Sesungguhnya Tuhanku di atas jalan yang lurus.
Amin...



Awak semua baca ni kira doa
untuk diri awak jugak :)
Assalamualaikum~


 
by NurFadhilah 2012 .Credit. Hafizah